Η TEKTONIKH είναι μια από τις εταιρείες του ομίλου «Αφοί Παπανικόλα». Από το 1993 ο Ιωάννης Διον. Παπανικόλα συνεχίζει την οικοδομική δραστηριότητα της εταιρείας πάνω στις γερές και στέρεες βάσεις που θεμελίωσε ο Διονύσιος Παπανικόλας.
Η πολυετής εμπειρία μας στο χώρο των οικιστικών έργων σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία μας, διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των κατασκευών μας και τον σύγχρονο τρόπο δόμησης.
Εδώ και 60 χρόνια, κυρίαρχη αξία μας, αποτελεί η ανάπτυξη μιας σχέσης εμπιστοσύνης και συνέπειας.

1960:
Το 1962 θεμελιώθηκε ο όμιλος, όπου ο Φάνης, o Βασίλης, o Κώστας και o Διονύσης ιδρύσαν το πρώτο τεχνικό γραφείο «Αφοί Παπανικόλα». Στη δεκαετία 1960 ασχοληθήκαμε με την ανέγερση πολυκατοικιών κατά το «συνεχές» σύστημα δόμησης κυρίως στην περιοχή των ΙΛΙΣΙΩΝ.

1970:
Στη δεκαετία 1970 προηγηθήκαμε στην τάση ανάπτυξης των προαστίων και ειδικότερα των βορείων. Θέλοντας λοιπόν να προσφέρουμε σύγχρονες κατοικίες, σ’ ένα ήσυχο και υγιεινό περιβάλλον, μακριά από τον θόρυβο και τα καυσαέρια, μεταφέραμε την δραστηριότητά μας στα βόρεια προάστια, κτίζοντας με το «πανταχόθεν ελεύθερο σύστημα». Είμαστε από τις πρώτες τεχνικές εταιρείες που υιοθετήσαμε νέα συστήματα δόμησης (Ελεύθερη δόμηση ΑΝ 395/68) ανεγείροντας τους πύργους ΠΑΝΟΡΑΜΑ στο Χολαργό (1970) και ΓΑΛΗΝΗ στην Αγία Παρασκευή (1974). Παράλληλα την εποχή αυτή ανεγείρεται και ένα μεγάλο συγκρότημα εξοχικών κατοικιών στο Κόκκινο Λιμανάκι, Ραφήνας με την ονομασία «ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΥΒΟΙΚΟΥ».

1980:
Από πολύ νωρίς ασχοληθήκαμε με παραθαλάσσιες κατοικίες, κτίρια γραφείων, βίλες και από το 1982 εισήλθαμε στον τουριστικό τομέα με την ανέγερση και εκμετάλλευση ξενοδοχείου στην περιοχή Μακρυγιάννη.

1990:
Από το 1990 εδρεύουμε στα Μελίσσια, Λ. Πεντέλης 39, σε ένα ιδιόκτητο σύγχρονο κτίριο γραφείων, κατασκευής του Ομίλου. Έχουμε επεκταθεί σε όλη τη Βόρεια και Ανατολική Αθήνα με κατασκευές εμπορικών κέντρων και πολυκατοικιών (Βριλήσσια, Μελίσσια, Αγία Παρασκευή, Κηφισιά, Πεντέλη, Γέρακα, Γλυκά Νερά, Παιανία, Κορωπί, Παλλήνη, κ.λ.π.).

2000:
Από αυτήν την δεκαετία ασχοληθήκαμε με την ανέγερση εμπορικών κέντρων (καταστήματα, κτίρια γραφείων σε εμπορικά σημεία και συγκροτημάτων κατοικιών σε μεγάλα οικόπεδα των προαστίων Μελίσσια, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Χολαργό, Αγία Παρασκευή, Σπάτα). Επεκτείναμε τη δραστηριότητά μας στην κατασκευή εξοχικών κατοικιών και Ξενοδοχειακών Μονάδων.

2010:
Κατά τη διάρκεια της κρίσης στον τομέα των νέων κατασκευών δραστηριοποιηθήκαμε σε ανακαινίσεις και νέες κατασκευές μονοκατοικιών κατόπιν παραγγελίας. Στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης μας επεκταθήκαμε και σε οικιστικά έργα στην Αφρική.

2020:
Συνεχίζουμε την δραστηριότητα μας με κατασκευές νέων πολυκατοικιών στα βόρεια προάστια της Αθήνας που πληρούν όλα τα σύγχρονα κριτήρια δόμησης και ενεργειακής απόδοσης , συμβάλλοντας έτσι στην πράσινη ανάπτυξη. Τον όμιλο απαρτίζουν τρία γραφεία που αντιστοιχούν στα παιδιά και εγγόνια των αδελφών Διονύση, Βασίλη και Θεοφάνη με ξεχωριστή δραστηριότητα τα οποία συστεγάζονται στο κτίριο της Λ. Πεντέλης 39 στα Μελίσσια.